På knæ midt på strøget for at suge en bane…

Mand, 20´rne, misbruger, psykisk lidelse

 


Benene vaklede og så tager han en bane coke for at holde sig oppe!

Han fortæller det varede i en uge, hvor han tog kokain om aften og ud til den lyse morgen. Modus var den samme, bane, smøg, kogte tevand, tog en bane imens det kogte, drak teen, tog en bane til og endnu en smøg…

Om aften og tidlig morgen, skrev han rundt og skaffede penge til de næste dages forbrug, så fik han ro i sindet. En 10 ´er her og 100´der, så var der 400 og pludselig penge nok til 1 eller 2 gram.

Efter en uge, hvor han levede af bundfaldet i en chipspose og energidriks, vaklede hans ben under ham og han måtte gå på hug – lige der på Strøget i København. Flere stoppede op for at hjælpe, men går hurtigt videre igen da de opdagede hans misbrugslook. Han var ligeglad… lige der midt på strøget i København og mens turister og glade danskere vadede forbi i den varme sol, fik han drysset lidt pulver ud på hånden og så… endnu en bane og endnu en bane. Bedøvet kommer han op og stå og går videre.. vaklende og udsultet.

Indsaten er misbrugsbehandling, samtaler, psykoeducation og daglig støtte. Fokus er at aktivere ham, socialisere ham i sunde realationer, give ham den fornødne viden om hvordan psyken kan konstrueres positivt og i det hele taget blot at få ham op og afsted om morgenen.