Dysfunktionelt udtryk

Mand, 40´rne, skyggesider, rocker

En indændt modvilje mod alt og alle. Vreden var som sådan ikke et selve problemet – men det var måden den blev brugt på. “Det er ok at være vred, men det er OK ikke at vise vrede når du inderst inde er ked af det” – han stirrer på mig! Den tunge guldkæde hænger tungt om hans hals, de store fingerringe med dødningehoveder, sydstatskluden om hovedet og hans medlemstrøje er stadig på. “Hvad fuck mener du med at jeg er ked af det?” råber han og rejser sig – jeg rejser mig også – kigger ham dybt i øjnene og beroliger ham.

“Du taler det forkerte sprog til den rigtige følelse – jeg skal lære dig at tale det rigtige sprog til det du føler !

Hvad siger du til det?”

Sådan startede vores første samtale. Vores rejse varede i 1 år. Han bliver snart far igen og jeg kan mærke en anden gnist og drivkraft. Han er 3 uger fra at være færdig med sin kompetence uddannelse, vesten er lagt på hylden, han har fået ny t-shirt på, men fingerringene er der stadig, guldkæden er dog solgt, så der kan blive råd til en barnevogn. Vreden er en passion, som vi alle besidder.

Indsatsen er at synliggøre hans dysfunktionelle adfærdsmønster på en  respektfuld og hensigtmæssig måde ellers får han modstand på. Hele indsatsen varer i 12 måneder og i sidste ende kommer han i ordinært arbejde lige inden han bliver far for 3. gang.