VOLDSOM FRÅDE OM MUNDEN

Kvinde, 30´rne, voldsramt

 

Det arbejde vi lægger for dagen ikke alene forandrer livet for den enkelte, men sandelig også for familier og relationer.

“Hans øjne blev sorte og jeg vidste jeg skulle dø”

Hun har lige puttet børnene, og raser over, at hun havde skyllet stofferne ud i toilettet. Mens hun lægger børnene kan hun høre råben inde fra stuen. Glas smadres og  hamren på væggene. En nabo reagerer med banken retur.

Hun ved hvad der venter hende og hun går ind til ham i stuen. Alt for sent ser hun de nakkeslag, der rammer hende og  hun vælter ned i stuebordet. Noget varmt løber ned af kinden fra øjenbrynet og smagen af blod er det eneste hun sanser inden han får hende vendt om og sætter sig overskrævs. 3 slag rammer hende i ansigtet.

Han tager kvælertag, men hun mærker det ikke. Hun ser det til gengæld fra det ene hjørne i af stuen. Tankerne flyver igennem hovedet ” hvorfor helvede kæmper du ikke? har du givet op på livet?  mine børn! hvem skal tage sig af dem nu? ikke ham! Pludselig kan hun se, at benene spræller på hende og at han kommer i ubalance, så hun lige kan nå at trække vejret lidt endnu.

Men han er stærk og får fat igen! Denne gang er der ingenting at gøre. Hun mærker intet  og lige inden hun besvimer ser hun sin ældste søn komme ind i stuen…

Han redder hendes liv

Indsatsen.

At arbejde videre med en klient, der har så alvorligt et ubearbejdet traume kan være udfordrende. Det gør alvorligt ondt… Jeg vælger en  metode, hvor vi arbejder med at genskabe følelsen og få den fysisk implementeret i kroppen. Ubearbejdede trauma har tendens til at “skjule” sig og dukker op i underbevidstheden, hvor det agerer i følelsesregistreret “som det passer traumet”. Ved at genkende og mærke følelsen kanaliseres den ud i den fysiske krop. Det kræver års arbejde at reparere på kroppens tilbøjeligheder og hun skal nok lære at anerkende følelsen på sigt.